- om kreative prosesser
- om å jobbe med visuelle dagbøker

- om digitale kollasjer

- om skissebøker

- om å utforske og utvikle sitt eget uttrykk

  • b-facebook
  • Pinterest Black Round
  • LinkedIn Black Round

Cathrine Brandt

T: +47 971 81 888

 

Bergerveien 52

1459 Nesodden

 

cathrine@brandtdesign.no

www.brandtdesign.no

 

FABIENNE VERDIER


Fabienne Verdier er fransk maler født i Paris i 1962. Etter endt kunstutdannelse ved Ecole des Beaux-Arts i Toulouse i 1983 bodde hun 10 år i Kina hvor hun studerte tradisjonell kinesisk malekunst. Hun jobber med enorme penser i store format.

Fabienne Verdiers prosess: Etter å ha tegnet skisser forbereder hun seg ved først å meditere mens hun gjør malebevegelsene over arbeidet på gulvet hvor lerretene er spredt ut. En store kinesisk pensel er montert på en jernbjelke som henger fra 12 meters høyde i taket i hennes studio. Børsten som er laget av 35 hestehaler absorberer en stor mengde maling slik at vekten må oppveies av å bli støttet fra taket. Verdier styrer børsten på et slags sykkelstyret som er festet til børsten. Denne teknikken tillater henne å bevege seg rundt den store plassen på lerretet med fart og smidighet.

Hennes hjemmeside: http://fabienneverdier.com/

Link til en veldig flott katalog med hennes arbeider og et intervju med henne på engelsk. http://www.artpluralgallery.com/catalogue/doc_artists/a51/ctlgFabienneVerdier-ARP12.pdf


© 2014 Kreativ Dagbok, Cathrine Brandt