© 2014 Kreativ Dagbok, Cathrine Brandt

EN KREATIV DAGBOK


I en kreativ dagbok (- eller en VISUELL dagbok) er det selve prosessen som er det vesentlige. Den blir til et rom for å foredle tanker, ideer og følelser, - å GI DEM FORM. I mitt arbeid som designer syntes jeg alltid skissefasen er morsomst, mens alt er åpent og mulig. Den samme innstillingen har jeg til andres skissebøker. Når jeg ser de ferdige arbeidene deres blir jeg nyskjerrig på skissene og får lyst til å oppleve prosessen!

“It is an awesome thing to comprehend that what a human being dreams and imagines can be realized.” - Vanna Bonta



På denne bloggen ønsker jeg å dele videre ting som jeg selv inspireres av. Dyktige utøvere, deres motivasjon, tips og prosesser. For meg er de gode coacher og veiledere.

Den prisbelønte illustratøren Svein Nyhus deler raust av sin kunnskap og sine prosesser. Han har til og med laget en egen bildebokskole. Se her: Svein Nyhus blogg

Jeg leste i Svein Nyhus sin blogg at det som bokillustratør er lurt å jobbe med to bøker samtidig, og la de være tro til hvert sitt uttrykk. Det passer meg veldig bra :). Jeg jobber med to egne bildebøker fortiden. Begge gjøres som digitale kollasjer, men de er veldig forskjellige i uttrykket. Jeg digger å jobbe digitalt med de uendelige mulighetene photoshop-layers gir til å kombinere bilder, strek og strukturer, og samtidig beholde den håndtegnede streken.

Hvordan jobber du med kreativ dagbok?


- blyant, foto, digital fargelegging

- linotrykk, foto, penn

#artjournaling #visuelledagbøker #kreativedagbøker