© 2014 Kreativ Dagbok, Cathrine Brandt

EN KREATIV DAGBOK


I en kreativ dagbok er det selve prosessen som er det vesentlige. Den blir til et rom for å foredle tanker, ideer og følelser, ved å gi dem visuelle uttrykk - å GI DEM FORM. De kan brukes i utvikling av prosjekter, som ide- /skissebøker, eller til egen personlig vekst.

“It is an awesome thing to comprehend that what a human being dreams and imagines can be realized.” - Vanna Bonta

En bok for drømmer og refleksjoner. Jeg opplever at ved å sette ord og bilder på tanker og følelser kan jeg observere situasjonen mer objektivt fra utsiden, se et større bilde, bla tilbake i tid, og bli klar over utviklingen.

I mitt arbeid som designer syntes jeg alltid skissefasen er morsomst, mens alt er åpent og mulig. Den samme innstillingen har jeg til andres skissebøker. Når jeg ser de ferdige arbeidene deres blir jeg nyskjerrig på skissene og får lyst til å oppleve prosessen!

På denne bloggen ønsker jeg å dele videre ting som jeg selv inspireres av. Dyktige utøvere, deres motivasjon, tips og prosesser. For meg er de gode coacher og veiledere.

Den prisbelønte illustratøren Svein Nyhus deler raust av sin kunnskap og sine prosesser. Han har til og med laget en egen bildebokskole. Se her: Svein Nyhus blogg

Jeg leste i Svein Nyhus sin blogg at det som bokillustratør er lurt å jobbe med to bøker samtidig, og la de være tro til hvert sitt uttrykk. Det passer meg veldig bra :). Jeg jobber med to egne bildebøker. Begge gjøres som digitale kollasjer, men de er veldig forskjellige i uttrykket. Jeg digger å jobbe digitalt med de uendelige mulighetene photoshop-layers gir til å kombinere bilder, strek og strukturer, og samtidig beholde den håndtegnede streken.

- blyant, foto, digita fargelegging

- blyant, foto, digital fargelegging

- linotrykk, foto, penn

#artjournaling #visuelledagbøker #kreativedagbøker